luni, 15 octombrie 2012

Amasya - academia de sultani

Amasya, Turcia, era locul unde copiii de sultani erau trimisi sa invete arta guvernari. Tot pe aici trecea si vechiul drum al matasii, care lega China de Bizant.

sâmbătă, 13 octombrie 2012

Piper Mackay - SUA

Astazi va propunem portofoliul lui Piper Mackay, artista fotograf din SUA. Ii place sa fotografieze oameni, animale, peisaje.... viata in general. A fotografiat in Africa de Est (Kenya, Etiopia, Tanzania, Sudan), dar si in alte colturi ale lumii.
Puteti sa ii admirati portofoliul aici si sa cititi interviul aparut pe site-ul Calator sau Turist?

miercuri, 10 octombrie 2012

Lilac Breasted Roller

Sa nu va ganditi ca a fost vreo planificare laborioasa in spatele acestei poze. Pur si simplu masina a oprit in dreptul lui si am apucat sa trag vreo doua cadre prin geamul deschis. Nu s-a speriat deloc si am observat si cu alte ocazii, ca pasarile nu prea se sperie de masini.

King Simba

La umbra, dupa o vanatoare esuata. Serengeti National Park, Tanzania

marți, 9 octombrie 2012

Ochi de vultur

Stone Town, fotografiat de la bordul unui micut avion al companiei ZanAir, cu care zburam din Zanzibar la Mombasa. Insula si apele oceanului care o inconjuara, sunt incredibil de frumoasa.

luni, 8 octombrie 2012

Taifas la malul oceanului

Piata de peste din Nouakchott, barbatii erau plecati in larg cu barcile la pescuit, femeile ii asteptau cu cosurile pe plaja. Ele cunt cele care vand pestii in piata, asa ca, cele care ajung primele, au sanse sa scoata un pret mai bun.

sâmbătă, 6 octombrie 2012

David Lazar - Australia

Fotograf si muzician din Brisbane, Australia. Incepand cu anul 2004, a calatorit si fotografiat in Africa, Asia si America Latina. Cateva din lucrarile lui le puteti vedea aici.

vineri, 5 octombrie 2012

Serengeti plains

Nu exsita o imagine mai coplesitoare decat nesfarsitele campii din Serengeti, decat un apus de Soare in spatele arborilor de accacia sau, de ce nu, decat privelistea unui elefant care traverseaza drumul de pamant. Si aici, in acest rai, s-au gasit nebunii sa faca o autostrada!

joi, 4 octombrie 2012

Inceput de furtuna

Incepuse sa se inteteasca vantul si nisipul acoperea soseaua. Vizibilitatea era din ce in ce mai rea pe RN4, in Mauritania, asa ca a trebuit sa tragem tare si sa scapam de frontul de furtuna.

miercuri, 3 octombrie 2012

Seara in Corabia

Unii dintre voi ati mai vazut poza asta, unii nu dar, noi, o consideram cea mai buna poza a sesiunii de shooting. Facuta tot la Corabia, de pe terasa de la Belgianu!

marți, 2 octombrie 2012

Noaptea in port la Corabia

Dupa cum va spuneam ieri, partea cea mai amuzanta a fost sedinta foto de noapte. Locul nu a fost prea bine ales, era in bataia vantului, dar aveam o priveliste buna asupra portului.

luni, 1 octombrie 2012

Amurg in port

Sfarsit de zi, de saptamana, sfarsit de septembrie in portul Corabia. Era asa liniste si pace acolo! Desi am ajuns tarziu si am plecat devreme, tot au iesit cateva fotografii interesante. De departe, cea mai incitanta parte a sedintei foto a fost cea de noapte. Dovada, o veti avea maine!